Şükür Duası Var mı? [Şükür Duası Okunuşu ve Anlamı – Fazileti]

Şükür, Allah’ın bize verdiklerine teşekkür niyazında yapılan bir ibadettir. Peki bu ibadeti yaparken Rabbimize edebileceğimiz bir Şükür Duası var mı? İşe bu yazımızda Rabbimizin bizlere verdiği sağlık, sıhhat ve pek daha pek çok nimet için okunabilecek Şükür Duası ile bu dua hakkında daha fazlasını bulabileceksiniz.

Şükür Duası Okunuşu ve Anlamı

Okunuşu

“Allâhümme innî es’elüke min hayri mâ seeleke minhü nebiyyüke Muhammedün sallallahu aleyhi ve sellem. Ve neûzü bike min şerri mesteâzeke minhü nebiyyüke Muhammedün sallallahu aleyhi ve sellem. Ve ente’l–müsteân, ve aleyke’l–belâğ, ve lâ havle velâ kuvvete illâ billâh”

Anlamı

“Allahım! Peygamber’in Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’in senden dilediği hayırları ben de dilerim. Peygamber’in Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’in sana sığındığı şerlerden biz de sana sığınırız. Yardım ancak senden beklenir. İnsanı dünya ve âhirette muradına ulaştıracak sensin. Günahtan kaçacak güç, ibadet edecek kuvvet ancak Allah’ın yardımıyla kazanılabilir.”

Şükür Etmenin Fazileti

Yüce Rabbimiz Kuran-ı Kerim’de Şükür edenlerin, hayır işleyenlerin ve sabır gösterenlerin mükafatlandırılacağınız bizlere çok kez bildirmiştir. Şükür etmek, biz kulları Allah (c.c)’a yaklaştırmaya, bizi yaratan Rabbimize şükranlarımızı sunmaya fırsat veren güzel bir ibadettir. Alimler;

“Kim ki şükür namazını ve duasını eksik etmeyerek her gün yaparsa, Allah’ın en sevdiği dostu ve arkadaşı olur.”

diyerek şükür etmenin faziletlerini bizlere bildirmişelerdir.

Şükür Etmek İle İlgili 1 Hadis

“Allah’a şükretmeyen insanlara teşekkür etmez, insanlara teşekkür etmeyen Allah’a şükretmez” denilmiştir (Müsned, II, 258, 295, 303; Tirmizî, “Birr”, 35).

İbnü’l-Esîr’e göre bu hadis,

“Bir kimse kendisine yapılan iyiliğe teşekkür etmeyip iyiliği nankörlükle karşılarsa Allah da onun kendisine şükrünü kabul etmez” anlamına gelir (en-Nihâye, II, 494).

1.7/5 - (36 Değerlendirme)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.